about

In mijn werk voeg ik oude kunst, vintage illustraties en ander beeldmateriaal samen tot een nieuw geheel. Ik maak gebruik van digitale technieken. Ik werk intuïtief en meestal zonder vooropgezet plan.

Mijn collages hebben een verstilde en contemplatieve kwaliteit. Als mensen iets in mijn werk herkennen en het bij hen resoneert, geeft mij dat een groot gevoel van voldoening.

Ik kan zeer geraakt worden door de schoonheid van dingen. Dit is de belangrijkste drijfveer achter mijn maakproces. Als we schoonheid gewaar worden, stijgen we uit boven ons eigen ik en zijn even verbonden met iets dat groter is dan onszelf.

Mijn inspiratiebronnen in de kunst? Dat reikt van middeleeuwse religieuze kunst en verluchte handschriften tot mughal kunst uit het oude Perzisch-Ottomaanse rijk. Van meesterwerken uit de renaissance tot de dessins van William Morris.

Ik houd van de stilte, en ben graag in de natuur. Na een groot deel van mijn leven in Amsterdam te hebben gewoond, heb ik de drukte achter mij gelaten. Ik woon nu met mijn lief in de ecologische wijk Almere- Oosterwold.

‘Wanneer ik scheppend bezig ben, dat is wanneer ik echt ben.’ – Rainer Maria Rilke